دخترانی که در طلا دفن شده اند شگفت انگیزترین گنج افغانستان چگونه کشف شد؟ بازتاب آنلاین

ماجرای بزرگترین گنج افغانستان؛ زیباترین تاج طلایی جهان در یک قبر

ظهوری خاطر نشان می‌کند که قطعا طالبان پس از وارد شدن به کابل سرسختانه به دنبال این گنج خواهد بود. همچنین وی امیدوار است که اشرف غنی برای محافظت از این سرمایه ملی افغانستان تدابیری اندیشیده باشد. در سال ۲۰۲۱ و پس از تسلط طالبان بر کابل، گزارش شد که سران این گروه جستجویی پی‌گیرانه برای یافتن گنجینه را آغاز کرده‌اند.

در سال 2021 و با تسلط طالبان بر کابل، گزارش شد که سران این گروه جستجویی پی‌گیرانه برای یافتن گنجینه را آغاز کرده‌اند. در حال حاضر سرنوشت «طلای باختری» دوباره در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. موزه ملی افغانستان دارای یک مجموعه بزرگ سکه‌ها است که حاوی حدود 30,000 سکه می‌باشد.

محسن ظهوری، خبرنگار حوزه میراث فرهنگی ایران در این باره پیام‌هایی را در توییت خود به نشر رسانده است. در جریان این ۲۰۰۰ سال بسیاری از جهان گشایا و شاهان و حتی بسیاری از ماجراجویان به دنبال این گنج در این بخش جهان می‌گشتند. بازتاب آنلاین با مجوز رسمی بازتاب نویس از سوی وزارت رشاد دارای نشان پایگاه خبری است و هدف آن ایجاد فضایی برای بازتاب انواع اخبار در ایران است.

فرادید| گنجینۀ موسوم به «طلای باختری» تصویری نادر و حیرت‌انگیز از فرهنگ باستانی منطقه‌ای است که امروز آن را با نام افغانستان می‌شناسیم. این گنجینه نخستین بار توسط گروهی از کاوشگران روس و افغانستانی به رهبری باستان‌شناس روسی ویکتورساریانیدی در سال ۱۹۷۸ کاوش شد. گنجینه «طلا تپه» که در بحبوحۀ تنش‌های جنگ سرد در اطراف شهر شبرغان در شمال افغانستان کشف شد، مجموعه‌ای خیره‌کننده و حیرت‌انگیز از هزاران شیء طلایی از سراسر دنیای باستان را در خود جای داده بود.

برخی دیگر از محققان نیز بر این باورند که این گنجینه توسط سکاها که در اصل از ایران آمده بودند دفن شده است. این نظریات متناقض، تنوع تأثیراتی را نشان می‌دهند که این مجموعه عظیم اشیا را شکل داده است. از دیگر آثار می‌توان به یک سکه رومی با تصویر امپراتور تیبریوس، آینه‌ای نقره‌ای با حکاکی‌های چینی، حلقه‌هایی با نوشته‌های یونانی و سکه‌ای با تصاویر بودایی اشاره کرد. تصور می‌شد این گنجینه در دهه‌ی ۱۹۹۰ گم شده است اما در سال ۲۰۰۳ «طلای باختری» به صورت کامل در یک خزانه مخفی در زیر ساختمان بانک مرکزی کابل کشف شد. معلوم شد که آخرین رئیس‌جمهور کمونیست افغانستان، محمد نجیب‌الله دستور انتقال این گنجینه به خزانه‌ی زیرزمینی را داده بود.

در سال 1994، موزه به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده شد و در مارس همان سال تخریب شد. در این گنجینه گردن‌بند‌های مرصع با سنگ‌های قیمتی، مدال‌های بزرگ، چندین کمربند و یک تاج فوق‌العاده ظریف و شگفت‌انگیز به چشم می‌خورد. نکته جالب اینجاست که در این گورها که مربوط به قرن اول پیش از میلاد بود، جسد پنج زن و یک مرد نیز کشف شد. ساریاندینی، رهبر گروه باستان‌شناسان، و تیمش توانستند حدود ۲۱ هزار قطعه طلا را در شش گور کشف کنند. طلاتپه نه تنها برای افغانستان بلکه برای تاریخ آسیا از اهمیت به‌سزایی برخوردار است و پیشینه این گنجینه به سده یکم پیش از میلاد می‌رسد.

با باز شدن گنجینه در سال ۲۰۰۳، کلکسیون درون آن توسط موسسۀ نشنال جئوگرافی فهرست شد. آرایه‌های بدست آمده از این گنجینه شامل سکه‌ها، گردن‌بندهای تزئین شده با سنگ‌های گرانبها، کمربندها، مدال‌ها و تاج‌ها می‌باشد. در آن زمان گمان می‌رفت که همه آثار مهم باستانی به ویژه گنجینه طلا تپه نیز چپاول شده است. مجموع افرادی که از گنجینه باختر در کشورهای مختلف دیدن کردند به حدود پنج میلیون نفر می‌رسد.


اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع