برنامه نویسی تحت وب

چگونه برنامه نویسی وب را شروع کنم؟ فرادرس مجله‌

پلتفرم Django محبوب‎‌ترین پلتفرم توسعه تحت وب در زبان برنامه‌نویسی پایتون محسوب می‌شود و با هدف ساختن برنامه‌های کاربردی تحت وب با ابعاد بزرگ طراحی شده است. امکانات و ویژگی‌های پلتفرم Django بسیار کامل است و تمامی نیازمندی‌های برنامه‌نویسی برای توسعه یک برنامه تمام عیار تحت وب را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در حال حاضر، از پلتفرم‌های محبوب برنامه نویسی وب با پایتون نظیر Pyramid و Django، در شرکت‌های بزرگی نظیر Bitbucket ،Pinterest ،Instagram و Dropbox جهت توسعه برنامه‌های کاربردی تحت وب استفاده می‌شود. بنابراین، به‌راحتی می‌توان نتیجه گرفت که این پلتفرم‌ها توانایی مدیریت و اجرای تمامی فرایندهای توسعه برنامه‌های کاربردی تحت وب را دارند. بعد از یادگیری زبانهای طراحی سایت نوبت می رسه به یادگیری زبانهای فرانت اند. یکی از بهترین و پرطرفدار ترین زبانهای برنامه نویسی front-end جاوااسکریپت هست.برای یادگیری JavaScript از مبتدی تا پیشرفته، آموزش سه قسمتی تهیه کردم که برای شروع یک پروژه کافیست.

برنامه نویسی تحت وب به فرآیند طراحی، توسعه و پیاده‌سازی نرم‌افزارها و وب‌سایت‌هایی اشاره دارد که در بستر اینترنت یا اینترانت اجرا می‌شوند. این نوع برنامه نویسی بر پایه زبان‌ها و ابزارهایی نظیر HTML، CSS، JavaScript و زبان‌های سمت سرور مانند PHP، Python و Node.js انجام می‌شود. خروجی این نوع برنامه نویسی معمولاً وب‌سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی تعاملی است که کاربران می‌توانند از طریق مرورگرهای وب به آن‌ها دسترسی پیدا کنند. پیش از معرفی ابزارهای و کتابخانه‌های توسعه داده شده جهت برنامه نویسی وب با پایتون، مفهوم پلتفرم توسعه تحت وب شرح داده خواهد شد. به پلتفرم‌های توسعه نرم‌افزاری که از مجموعه‌ای از ماژول‌ها و بسته‌های برنامه‌نویسی تحت وب تشکیل شده‌اند، پلتفرم‌های توسعه تحت وب گفته می‌شود.

زبان انتخابی شما روی انواع کدنویسی طراحی وب که می توانید انجام بدهید، تاثیر می گذارد. به عبارت دیگر، پلتفرم Django به برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان وب اجازه می‌دهد با کد نویسی کمتر، برنامه‌های کاربردی تحت وب عالی توسعه دهند و به برنامه نویسی وب با پایتون مبادرت ورزند. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، یکی از ویژگی‌های مهم پلتفرم‌های توسعه تحت وب، مخفی کردن جزئیات سطح پایین از دید کاربران است. چنین کاری به برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا هنگام برنامه نویسی وب با پایتون، بدون درگیر شدن با جزئیات سطح پایین، به توسعه برنامه‌های کاربردی تحت وب مبادرت ورزند. این دلیل باعث شد ادمین سایت یک دوره رایگان تحت عنوان نقشه راه توسعه دهندگان وب ایجاد کند.

«خطاهای استثناء» (Exception Errors) و «باگ‌های» (Bugs) نرم‌افزاری، موضوعی بسیاری طبیعی محسوب می‌شود و بدون شک، در تمامی پروژه‌های توسعه داده شده رخ خواهند داد. ویژگی یک برنامه‌نویس خوب، توانایی تحلیل خطاها و باگ‌های ایجاد شده و ایجاد تغییرات متناسب در کدهای نوشته شده است. در مورد php vs asp.net یه سرچ بکن ا مقایسشون رو ببینی .حقوق هم بستگی به نوع کار (ساعتی ، ماهی ، پروژه ای و ...) ، تجربه و تخصص فرد و شرکتی که می‌خواد براش کار کنه متفاوته . خوشحالم کمکتون کرد ...بازار کار وب و طراحی سایت، در صورتی که کار رو بلد باشید همیشه خوب هست ... مقاله‌ی نقشه راه Front-End به خوبی میتونه شما رو راهنمایی کنه.مقاله‌ی بهترین هاست در سال 1401 در رابطه با انواع هاست و هاستینگ می‌تونه شما رو راهنمایی کنه.

این روش باعث می شود چیزی که کاربر می بیند از داده های پس زمینه جدا شود. به این ترتیب خیلی راحت و بی دردسر چندین نما از یک داده ایجاد می شود. علاوه بر این، استفاده از MVC باعث کاهش بروز خطا در اپلیکیشن ها و کارآمدتر شدن توسعه تیم می شود. روبی انجمنی دارد که پشتیبانی وسیعی ارائه می کند و باعث می شود این زبان برنامه نویسی به طور عملی شما را در رسیدن به اهدافتان کمک نماید. «زبان برنامه‌نویسی پایتون» (Python Programming Language)، ابزارهای بسیار کاربردی برای برنامه‌نویسی وب در اختیار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد. یکی از ویژگی‌های مهم پایتون این است که برای نوشتن یک برنامه کاربردی ساده در زبان پایتون تنها به چند خط کد نیاز است؛ در حالی که برای نوشتن برنامه کاربردی متناظر در زبان‌های دیگر، کدهای به مراتب بیشتری نیاز است.

به بیان ساده، SQL زبانی است که برای ارتباط با بانک‌های اطلاعاتی (پایگاه داده) مورد استفاده قرار می‌گیرد. در توضیح تفاوت طراحی و برنامه نویسی باید گفت که طراحی به تعیین اجزا و المان‌های بصری و مشخص کردن شکل ظاهری موجودیت‌های دیداری مربوط می‌شود. اما در برنامه نویسی، این موجودیت‌ها و المان‌های بصری به وسیله کدنویسی به صورت عملی پیاده‌سازی و ایجاد می‌شوند. در این سند، ۱۸ عنصر اولیه HTML‌ برای طراحی ساده و ابتدایی صفحات وب توصیف شده‌اند. HTML یک زبان نشانه‌گذاری (Markup) است که  وب از آن برای تفسیر و ایجاد متن، تصویر و دیگر رسانه‌ها و تبدیل آن‌ها به صفحات وب بصری استفاده می‌کنند.

یکی از اصلی‌ترین مزایای کامپوننت‌ها این است که می‌توان آنها را در بخش‌های مختلف یک برنامه یا حتی در پروژه‌های مختلف مجدداً استفاده کرد. مطلب موجود در این صفحه صرفا یک رپورتاژ آگهی است و تمام محتوای آن توسط سفارش‌دهنده آگهی تهیه شده است. تک دیک هیچ‌گونه مسئولیتی پیرامون این مطلب و محتوای صفحاتی که به آن‌ها در این مطلب لینک داده شده است یا خدمات مرتبط با آن‌ها بر عهده نمی‌گیرد و آن‌ها را تأیید یا رد نمی‌کند. نمای کار باید کلی بوده و تمام صفحه را دربر گیرد تا بتواند پایداری و ثبات را القا کند. سبک نگارش باید زیبا و تخصصی بوده و مناسب با سلیقه مخاطبان و محتوای سایت باشد. اما سایت‌های فلش نیمه داینامیک یا نیمه پویا مانند سایت‌های پویا عمل می‌کند و قابل تغییر هستند اما تغییر در آن‌ها به سادگی سایت‌های پویا نیست و وسعت ایجاد تغییرات نیز بسیار محدودتر است.

NoSQL‌ برای کلان داده‌ها و وب اپلیکیشن‌های زمان واقعی استفاده می‌شود. برای مثال، شرکت‌هایی مثل توییتر، فیسبوک و گوگل که همه روزه حجم‌های عظیمی از داده‌ها را گردآوری می‌کنند، نیاز به استفاده از پایگاه داده‌های NoSQL دارند. Cassandra ،MongoDB و Apache HBase سه تا از پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین پایگاه داده‌های NoSQL به شمار می‌روند. علاوه بر فرانت‌اند از جاوا اسکریپت برای توسعه بک‌اند هم استفاده می‌شود. برخی از فریم‌های محبوب جاوا اسکریپت در فرانت‌اند شامل ReactJS ،AngularJS و Ember.js است و از فریم‌ورک‌های جاوا اسکریپت رایج در بک‌اند نیز می‌توان Node JS ،Phantom JS ،Meteor.js و Express.js را نام برد.

برای مثال، می‌توانید یک بازی تحت وب دوبعدی ایجاد کنید که کاربران در آن باید از موانع عبور کنند. یا می‌توانید یک بازی تحت وب سه‌بعدی ایجاد کنید که کاربران در آن باید با دشمنان مبارزه کنند. برای مثال، می‌توانید یک ابزار تبدیل واحد ایجاد کنید که کاربران می‌توانند با استفاده از آن واحدهای مختلف را به یکدیگر تبدیل کنند. اینها تنها چند نمونه از پروژه‌های کوچک و عملی هستند که می‌توانید برای تمرین برنامه نویسی وب انجام دهید. با انجام این پروژه‌ها، می‌توانید مهارت‌های خود را در زمینه‌های مختلف برنامه نویسی سایت تقویت کنید و به یک توسعه‌دهنده وب حرفه‌ای تبدیل شوید. این تم آف ۱۰ بخش را شامل می‌شود که از جمله سرفصل‌های آن‌ها می‌توان به آشنایی با کتابخانه ReactJS، نصب و راه‌اندازی ابزارهای لازم در ویندوز، ساخت اولین پروژه ReactJS، معرفی Componentها در React و سایر موارد اشاره کرد.

لطفاً توجه داشته باشید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست؛ بلکه یک زبان نشانه‌گذاری است! سوئیفت یک زبان برنامه نویسی بسیار خاص است، چون از این زبان فقط برای توسعه iOS، iPadOS، macOS، tvOS و watchOS می توان استفاده کرد. با این حال خیلی ها از این زبان استفاده می کنند چون بازار آی اوس بسیار گسترده است. از جمله مزایای زبان سوئیفت می توان به ایمن و سریع بودن آن اشاره کرد. شما می توانید با استفاده از کدهای کم، اپلیکیشنهای بسیار سریعی با سوئیفت بسازید.

اگر احساس می‌کنید محتوای این صفحه باید بروزرسانی، تکمیل یا تصحیح شود و یا سوالی در مورد این مطلب دارید که بدون پاسخ مانده خوشحال می‌شویم آن را در بخش دیدگاه‌های همین مطلب با ما در میان بگذارید. در وبگاه باید از الگوی ثابتی در صفحات استفاده کرد که کاربر به هنگام دیدن صفحات متوجه این است که همه صفحات در یک سایت مشخص هستند. از مزایای سیستم‌های مدیریت محتوا نسبت به سایر سایتهای داینامیک می‌توان به آماده بودن و جامع بودن آن‌ها اشاره کرد. از این رو اغلب این‌گونه از سایتها در کمتر از ۳ روز کاری قابل نصب و استفاده هستند. تمام مزایا و معایب مربوط به سایتهای پویا در مورد سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می‌کند. البته در نظر داشته باشید که سایتهای پویا و پرتال‌ها نیز مجهز به سیستم مدیریت محتوا هستند اما آنچه که در CMSها متفاوت است طراحی آن‌ها و سیستم‌های مدیریت محتوای آن‌ها برای مصارف خاص است.

طول مدت این فرادرس نزدیک به ۵ ساعت و مدرس آن همانند بخش اول، مهندس مجتبی حیات الغیب است. این دوره شامل ۳۰ درس است که از جمله عناوین این دروس می‌توان ساخت یک File Uploader با استایل سفارشی، نحوه پیاده سازی Preloader، ساخت Accordion، منوی ناوبری گوشه صفحه، ساخت کارت سه بعدی و سایر موارد را نام برد. در این بخش از مقاله «برنامه نویسی وب چیست» به برخی از سوالات رایجی پاسخ داده شده است که معمولاً در ارتباط با برنامه نویسی و توسعه وب مطرح می‌شوند. یکی از این سوالات پرتکرار، چگونگی تبدیل شدن به یک برنامه نویس وب است که در ادامه به آن پاسخ داده خواهد شد. این دوره برای افرادی مناسب است که قصد دارند به تازگی برنامه نویسی وب در سمت کلاینت را آغاز کنند.

بنابراین، در ادامه مقاله «برنامه نویسی وب چیست» شرح مختصری از هر کدام به بیان ساده ارائه و سپس یک دوره آموزشی مناسب برای شروع یادگیری هر یک معرفی شده است. سال‌ها تجربه آموزش برنامه نویسی در سون لرن مخصوصا برنامه نویسی وب، به ما دید مناسبی نسبت به مراحل یادگیری این گرایش داده است. ما به خوبی نیازهای افرادی که به تازگی وارد طراحی سایت می‌شوند را درک می‌کنیم. بسیاری از افراد نمی‌دانند که از کجا و به چه شکل باید شروع به کار کنند و همیشه با سوالاتی زیادی در حال دسته و پنجه نرم کردن هستند. با توجه به اهمیت CSS ،HTML و جاوا اسکریپت در برنامه نویسی فرانت‌اند،‌ در ادامه این بخش از مقاله «برنامه نویسی وب چیست» به شرح هر یک از این زبان‌ها و معرفی دوره‌های آموزشی مرتبط با آن‌ها پرداخته شده است.

اگر می‌خواهید با این زبان کاربردی در دنیای وب بیشتر آشنا شوید، به مطالعه مطلب زیر بپردازید. پیشنهاد میکنم مطالب عرضه شده در قالب یک نمودار ارائه شده و گزینه های پیشنهادی در آن نمایش یابد. برای مثال در قسمت برنامه نویسی با چند شاخه نمایش دهید که کاربر می تواند چه انتخاب هایی داشته باشد. زبان پایتون به صورت پیش‌فرض امکان برنامه‌نویسی تحت وب را ندارد، اما با استفاده از فریم‌ورک یا چارچوب جنگو، می‌توانید برنامه‌های تحت وب را در زبان پایتون پیاده‌سازی کنید. به منظور بهبود سایت‌های طراحی شده و همین‌طور شکل‌دهی به وب‌سایت‌ها و رفع نواقص زبان HMTL، زبان CSS ارائه شد. CSS که مخفف Cascade Style Sheets است، یکی دیگر از زبان‌های نشانه‌گذاری تحت وب است که به کاربر این امکان را می‌دهد تا مشخص کند که در صفحه وب طراحی شده، هر کدام از اجزای سایت، چه شکل و ابعادی داشته باشند.

این زبان با تگ‌ها کار می‌کند و این تگ‌ها هستند که مشخص می‌کنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است. در واقع تگ‌ها عناصری هستند که وظایف گوناگونی دارند و با فراخوانی هر کدام کارشان شروع شده و با بستن تگ کارشان تمام می‌شود. اگر قصد دارید به به صورت کامل‌تر این زبان را بشناسید و اولین قدم برای تبدیل شدن به یک طراح وب سایت را بردارید، مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید. اگر نمی دانید برنامه نویسی وب چیست و باید از کجا برنامه نویسی وب را شروع کرد حتما این ویدئو را تماشا کنید. در این ویدئو تمام اطلاعات لازم برای شروع یادگیری را کامل توضیح دادم. همیطور شرح دادم که Front-end چیست و Back-end چیست و FullStack چیست.

در این مرحله، برنامه کاربردی نوشته شده اجرا و به صورت محلی (به عنوان نمونه، روی لپ‌تاپ) تست می‌شود. این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند. ادمین سایت با هدف راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی به صورت آسان ایجاد شده. در اینجا میتونی یاد بگیری چطور یک کسب‌وکار اینترنتی را از صفر راه بندازی و مدیریت کنی.

در ادامه چند فناوری پیشرفته توسعه وب full-stack مبتنی بر جاوا اسکریپت را توضیح می دهیم. دقیقا مانند اپلت ها، فریمورک های وب جاوا نیز براساس چند servlet می باشند. به همراه منابع صفحه هایJavaServer ، servletها و کلاس ها می توانید یک برنامه کامل وب جاوا را توسعه دهید. برنامه های کاربردی وب در جاوا شامل Struts ، Spring MVC و GWT می باشند. موفقیت پایتون در این زمان کوتاه، قابلیت ها و توانایی های آن را نشان می دهد.

حتی فریم‌ورک‌هایی برای توسعه وب با C++‎ شامل CSP ،cppcms ،Wt و دیگر موارد نیز وجود دارند. و برخی وب سایت‌های معروف هم با استفاده از C++‎ توسعه داده شده‌اند. محبوب‌ترین جعبه ابزار یا چارچوب برای توسعه وب با C++‎، چارچوب Wt‌ به حساب می‌آید. به این ترتیب، پاسخ به سوالات رایج در حوزه توسعه وب وب نیز در این بخش از مقاله «برنامه نویسی وب چیست» صورت گرفت. حالا در بخش پایانی این مقاله به معرفی برخی از سایر دوره‌های آموزشی مهم پیرامون برنامه نویسی وب پرداخته شده است. آن‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که داده‌ها و خدمات درخواست شده توسط نرم‌افزار فرانت‌اند به درستی و در زمان معقول تحویل داده شوند.

برای ساختن برنامه نمایش اطلاعات آب و هوا و واکشی اطلاعات آب و هوایی، لازم است تا برای به دست آوردن کلید API مورد نیاز برای توسعه برنامه، به وب‌سایت Open Weather Map، به نشانی اینترنتی [+] مراجعه شود. نسخه رایگان کلید API، امکان ارسال 60 درخواست در دقیقه را توسط برنامه کاربردی تحت وب خواهد داد. آیکون‌های نمایش دهنده وضعیت آب و هوا، از شکل ظاهری خوبی برخوردار نیستند. به جای استفاده از آیکون‌های پیش‌فرض، از مجموعه متشکل از بیش از 200 آیکون نمایش دهنده وضعیت آب و هوا که توسط Erik Flowers تهیه شده‌اند، استفاده می‌شود. پلتفرم Pyramid یکی از انعطاف‌پذیرترین پلتفرم‌های توسعه تحت وب محسوب می‌شود و همانند پلتفرم Django، با هدف ساختن برنامه‌های کاربردی تحت وب در ابعاد متوسط تا بزرگ طراحی شده است. برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان تحت وب، زمانی به سراغ پلتفرم Pyramid می‌روند که احساس کنند استفاده از Django، باعث افزایش مصرف حافظه و توان پردازشی لازم برای اجرای برنامه‌های تحت وب می‌شود.

درود.بله php که مشکلی نداره و برای پایتون در بخش کلاینت هم میتونید از skulpt استفاده کنید. در این آموزش سریع bootsrap 5 را از صفر و به طور کامل و اصولی یاد خواهید گرفت . برای مشاهده آموزش‌های مرتبط دیگر، در میانبیش از ۳۱,۰۰۰ ساعت آموزشمنتشر شده در فرادرس، جستجو کنید... لطف دارید، از اینکه با مجله فرادرس همراه هستید از شما بسیار سپاسگزاریم. از اینکه این مطلب برای شما مفید واقع شده است بسیار خوشنودیم، همراهی شما با مجله فرادرس باعث افتخار و نظرات شما موجب دلگرمی ماست. تشکر از بابت همراهی شما با مجله فرادرس و بازخورد مثبت‌تان؛ خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده است.

طرح وب جلوه بصری هدف وبگاه است و اولین بخش از یک صفحه وب است که ذهن مخاطب را با خود درگیر می‌کند. روبی بین افراد مبتدی بسیارمحبوب است و این مهمترین مزیت این زبان است. حجم کدنویسی آن به میزان قابل توجهی کمتر است و خوانایی آن هم در همه جای کد حفظ می شود. علاوه بر این برای یادگیری یک زبان نیاز به یک جامعه پویا و مشتاق دارید که زبان محبوب روبی در اینجا می درخشد. این کار مزایای زیادی دارد که از مهمترین ان ها، صرفه جویی در زمان می‌باشد. در کنار اهمیتی که جاوااسکریپت دارد، کتابخانه های ان نیز بسیار مهم هستند.

همچنین، متوسط درآمد سالانه توسعه دهنده میانه و ارشد در آمریکا به ترتیب برابر ۶۷ و ۹۲ هزار دلار است. با استفاده از گیت در یک پروژه برنامه نویسی، سه فضای مختلف شامل «فضای کاری»،‌ «ناحیه گردآوری» و «شاخه کاری» مطرح می‌شوند. فضای کاری شامل همه آن چیزهایی است که اضافه، حذف یا ویرایش می‌شوند. ناحیه گردآوری، فضایی است که کارها وقتی آماده می‌شوند در آنجا قرار می‌گیرند، اما، حاصل کار هنوز کاملاً نهایی نشده است. با نهایی شدن کارها، نسخه نهایی در شاخه گیت (فایلی با پسوند ‎ (.git‎ قرار می‌گیرند. این زبان کوئری نویسی امکان مدیریت اطلاعات در پایگاه داده را با استفاده از ایجاد جداول فراهم می‌سازد.

به زبان‌های برنامه‌نویسی که برای تولید این نوع نرم‌افزار ها یا طراحی وب‌سایت نیاز است، زبان برنامه نویسی تحت وب می‌گویند. برای شروع پرقدرت در حوزه برنامه نویسی تحت وب، باید در دوره‌های آموزشی مختلف شرکت کنید. تحت چنین شرایطی سرفصل‌ها و مبانی مختلف مربوط به هر زبان را از پایه تا پیشرفته یاد خواهید گرفت. آکادمی چابک برگزار کننده رسمی دوره‌های آموزشی برنامه نویسی تحت وب از پایه تا پیشرفته می‌باشد. این مجموعه آموزشی با هدف افزایش سطح کیفیت آموزش در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت خود را آغاز کرد.

در برنامه نویسی سمت سرور ، کدهایی تولید می‌شوند که کارکردها و منطق یک وب اپلیکیشن را تعیین می‌کنند. فناوری که در بک‌اند پیاده‌سازی می‌شود، هرگز به طور مستقیم در معرض دید کاربران قرار ندارد. اکنون پس از پرداختن به برنامه نویسی فرانت‌اند، در ادامه مقاله «برنامه نویسی وب چیست»، برنامه نویسی سمت سرور یا همان بک‌اند و نکات مهم پیرامون آن شرح داده شده‌اند. پیش از آن، مجموعه دوره‌های آموزش برنامه نویسی وب فرادرس به علاقه‌مندان معرفی شده است. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی پویا (داینامیک) است که برای برنامه نویسی وب استفاده می‌شود.

بعد در تابستان به سراغ برنامه نویسی برید.برنامه نویسی حوزه‌های مختلف داره و ما کلی منبع رایگان براش داریم، پس نگران نباشید. ابتدا با کمک مقاله کتاب راهنمای ورود به دنیای برنامه نویسی تصمیم بگیرید در چه حوزه ای میخواید برنامه نویسی کنید تا من بهتر بتونم کمک تون کنم. درودمهارتهای ورد و پاورپوینت ربطی به برنامه نویسی نداره و جزو مهارتهای عمومی کامپیوتر محسوب میشه.مقاله نقشه راه فرانت اند رو مطالعه کنید اونجا مرحله به مرحله توضیح دادیم و منابع رو هم معرفی کردیم. درودطراحی سایت شامل دو بخش فرانت اند (ظاهر سایت) و بک اند (مغز سایت) هست. برای فرانت اند باید html و css و برای بک اند باید پایتون بلد باشید.اگر بک اند رو انتخاب میکنید میتونید از پایتون شروع کنید.سیستم برای وب در حد متوسط (پردازنده حداقل 4 - رم حداقل 8) کفایت میکنه.

در این دوره اصطلاحات رایج در برنامه‌نویسی را می‌آموزید، زبان‌ها، نرم‌افزارها و فریم ورک‌های مرتبط به شما معرفی می‌شوند. با دید وسیعی که کسب می‌کنید با مسیر برنامه‌نویسی نا آشنا نخواهید بود. همانطور که گفته شد برای ایجاد رابط کاربری و ظاهر سایت از زبان‌های Front-end استفاده می‌شود. در اینفوگرافیک زیر توضیح داده شده است که برای شروع این بخش باید به ترتیب چه زبان‌ها یا پلتفرم‌هایی را بیاموزید. دلیل بسیاری از شکست‌ها و به نتیجه نرسیدن‌ها در یادگیری یک مهارت جدید مثل برنامه نویسی ، انتخاب اشتباه در ابتدای راه است.

از جمله ابزارهای مورد استفاده در طراحی وب می‌توان به فتوشاپ و Illustrator اشاره کرد. برنامه نویسی کامپوننت محور (Component-Based Programming یا CBP) یک پارادایم برنامه نویسی است که بر اساس استفاده از کامپوننت‌های مستقل و قابل استفاده مجدد برای ساخت نرم افزار ساخته شده است. کامپوننت‌ها بلوک‌های سازنده برنامه‌های بزرگتر هستند و هر کدام وظیفه ی خاصی را انجام می‌دهند. با استفاده از کامپوننت در برنامه نویسی، تیم‌های توسعه می‌توانند به راحتی وظایف را بین اعضای تیم تقسیم کنند و هر توسعه‌دهنده بر روی کامپوننت‌های خاصی تمرکز کند. استفاده از کامپوننت‌ها در برنامه‌نویسی به یک روش استاندارد و پراستفاده تبدیل شده است و به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا نرم‌افزارهای کارآمدتر، قابل نگهداری‌تر و مقیاس‌پذیرتری را ایجاد کنند.

برنامه نویسی تحت وب به عنوان یکی از اساسی‌ترین حوزه‌های فناوری اطلاعات، نقشی کلیدی در توسعه ابزارها و امکاناتی دارد که زندگی ما را ساده‌تر و کارآمدتر می‌کند. این مقاله به بررسی برنامه نویسی تحت وب، تعریف آن، اهمیت و تفاوت‌هایش با سایر روش‌های برنامه نویسی می‌پردازد. برنامه نویسی فرانت‌اند – که به توسعه از سمت کلاینت (مشتری) نیز شناخته می‌شود – شامل تمام کدهایی است که به‌صورت گرافیکی برای کاربران وب‌سایت نمایش داده می‌شود؛ یعنی همان لایه‌ی ظاهری که در ابتدا گفتیم. در این مرحله، فرایند کد نویسی Back-End برنامه کاربردی جهت برنامه نویسی وب با پایتون آغاز می‌شود. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، دو فایل main.py و weather.py برای اجرای صحیح برنامه مورد نیاز است. برای برنامه نویسی وب در پایتون (و یا کد نویسی هر نوع پروژه برنامه‌نویسی در پایتون)، توصیه می‌شود که از «محیط‌های مجازی» (Virtual Environments) استفاده شود.

بعد از ارائه زبان های HTML و CSS، نیاز شدیدی به یک زبان احساس می شد تا به کاربر این امکان را دهد که بتواند در سمت کاربر بازدید کننده، برنامه نویسی خاصی انجام دهد. جالب است بدانید که این فریمورک کاملاً Open Source بوده و برخی از وب‌سایت‌ها و اپ‌های گوگل مانند Wallet, Adwords, Adsense و Blogger با استفاده از Google Web Kit ساخته شده‌اند. خیلی از برنامه نویسها و توسعه دهندگان کاتلین را به جاوا ترجیح می دهند چون هم امنیت بیشتری دارد و هم برای ساخت برنامه به کدنویسی کمتری نیاز دارد. از آنجایی که کاتلین صد در صد با جاوا سازگاری دارد، می توانید به راحتی از همه کتابخانه های جاوا استفاده کنید. اگر به زبانی نیاز دارید که پتانسیل های جاوا را داشته باشد اما به اندازه جاوا به کدنویسی جزئی نیاز نداشته باشد، کاتلین مناسب شماست.

دقت کنید که HTML یک زبان برنامه نویسی نیست، بلکه یک زبان نشان‌گذاری یا Markup language به حساب می‌آید. برنامه نویسی وب یکی از محبوب‌ترین زمینه‌های شغلی در جهان محسوب می‌شود و به سرعت در حال رشد است. عصر حاضر، دوران بسیار مطلوبی برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده وب به حساب می‌آید. بر خلاف رشد این صنعت، حقوق برنامه نویس وب روز به روز در حال افزایش است و هیچ نقطه اشباعی برای زمینه شغلی برنامه نویسی وب پیش‌بینی نمی‌شود. در سایت فرادرس دوره‌های آموزشی مختلفی که موضوع آن‌ها راجع به یک حوزه خاص است در مجموعه‌های آموزشی متعددی دسته‌بندی شده‌اند. علاوه بر این، یک مجموعه دوره‌‌های آموزشی بسیار جامع در حوزه برنامه نویسی و همچنین یک مجموعه با موضوع طراحی و برنامه نویسی سایت نیز در سایت فرادرس موجود است.

مراحل توسعه یک برنامه تحت وب شامل مجموعه‌ای از مراحل مهم و ضروری است که به ترتیب از برنامه‌ریزی اولیه تا نگهداری و به‌روزرسانی برنامه ادامه می‌یابد. هر مرحله در این فرآیند به منظور ایجاد یک برنامه یا وب‌سایت کارآمد، با کیفیت و قابل دسترس برای کاربران طراحی شده است. زبان html صرفاً به منظور طراحی ساختار سایت مورد استفاده قرار می گیرد اما به منظور انجام برخی امور، مانند اعتبارسنجی فرم ها، برقراری ارتباط با سرور و انجام برخی امور سمت کاربر و..، زبان html قدرت کافی را نداشت. از مهم‌ترین ویژگی‌های این فریمورک حجم کم آن است و امکان اینکه در طی مراحل کد نویسی، می‌توانید پلاگین‌های لازم را دانلود کنید. توسعه وب به عنوان فرایندی برای ساختاردهی محتوای ایستا با استفاده از HTML شروع شد تا کار تبادل را آسانتر کند. در مرحله بعد، اضافه کردن سبک با CSS امکان پذیر شد تا صفحات وب بتوانند محتوای جذابی ارائه کنند.

با استفاده از این تکنولوژی شما می توانید به کمک کلیدواژه های ارائه شده، از قطعه کدهای جاوا در صفحات وب خود استفاده کنید. HTML که سرواژه های Hypertext Markup Language می باشد، یک زبان نشانه گذاری می باشد که به منظور ایجاد ساختار و  قالب صفحه وب مورد استفاده قرار میگیرد. به کمک آموزش HTML شما می توانید مشخص کنید که در صفحه وب خود چند بخش دارید و محتوای هر بخش را مشخص کنید. مثلاً شما یک وبسایت دارید با ۵ صفحه و به منظور اضافه کردن صحفه جدید، می بایست مجدد کدنویسی کنید و سایر صفحات را نیز به منظور دسترسی به این صفحه، ویرایش کرده و پیوند به این صفحه جدید را ایجاد کنید. یک فریمورک Open Source و رایگان برای Python می‌باشد و به توسعه‌دهندگان امکان ایجاد کدها و برنامه‌های پیچیده در کمترین زمان را مهیا می‌سازد. این فریمورک پیشرفته، با داشتن مجموعه‌ی بزرگی از کتابخانه‌ها (libraries) نیاز کمتری به کد زدن دارد و می‌توانید از کدهای آماده‌ی آن استفاده کنید.

روبی به عنوان یک زبان برنامه نویسی توسعه وب نسبتاً جدید، چیزهای زیادی ارائه می دهد. زبان هایی که در بالا معرفی شدند، مربوط به کدنویسی قسمت Front-End می شود اما به منظور کدنویسی در Back-End، چند زبان وجود دارد که از مهمترین آن ها، PHP و ASP.Net می باشد. همچنین به منظور طراحی سایت های پویا، می بایست از زبان های برنامه نویسی PHP و Asp.NET و جاوا و پایتون استفاده کرد. در این مطلب اشاره مختصر و مفید و با زبانی صریح و ساده نگاهی خواهیم کرد به سیر کامل برنامه نویسی وب که از کجا شروع کنیم و به کجا برسیم؟! این فریمورک توسط شرکت فیس‌بوک ایجاد شد، به‌سرعت محبوبیت پیدا کرد و در توسعه و راه‌اندازی رابط‌کاربری پویای صفحات‌وب با ورودی بالا استفاده می‌شود؛ به همین دلیل، ادغام آن با برنامه‌های مختلف ساده‌تر است. احتمالاً برایتان جالب خواهد بود اگر بدانید که شاخه‌ی فرانت‌اند اپلیکیشن اینستاگرام، با فریمورک React برنامه نویسی شده است.

برای کمک به سایت ما و گسترش آموزش در بین هموطنان، در سایتها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی لینک سایت ما را درج کنید. اگر جاوا را یاد بگیرید می توانید هر چیزی از نرم افزارهای کامیپوتر گرفته تا کدهای پشتیبان برای تولید محتوای پویا در سایتتان را بسازید. از جاوا برای توسعه اندروید هم استفاده می شود و رد پای آن را در دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) هم می توان مشاهده کرد. در اواسط دهه 1990، او مجری برنامه Internet بود، یک تاک شو تلویزیونی ملی درباره اینترنت که برای چندین سال در سیستم کابلی TCI پخش می‌شد. او مدت زیادی ستون‌نویس مجله IEEE Computer بود و ستونی ماهانه به نام "گفتگوهای محاسباتی" می‌نوشت که شامل مصاحبه‌های ویدئویی با رهبران و نوآوران مشهور حوزه فناوری بود. شاید در نگاه اول با دیدن نام این مهارت‌ها آن هم فقط برای front-end کمی مایوس شوید.

در ادامه با ما همراه باشید تا مسیر یادگیری برنامه نویسی وب در هر دو شاخه را با هم بررسی کنیم. اگر گشتی در اینترنت بزنید، با انبوهی از اطلاعات مختلف مواجه می شوید که هدفشان متمایز کردن یک زبان برنامه نویسی خاص از بقیه است؛ اما حقیقت این است که نمی توان گفت کدام زبان از بقیه بهتر است. اگر زبان برنامه نویسی درستی انتخاب کنید، یادگیری اش هم برایتان راحتتر خواهد بود. امیدواریم مطلب امروز ما به شما کمک کند تا زبان مناسبی انتخاب کنید و در مسیر برنامه نویسی تان روز به روز موفقتر شوید. پایتون زبان سختی برای یادگیری نیست و کتابخانه های قوی و خوبی هم دارد.

به این ترتیب در سطح ابتدایی به این سوال پاسخ داده شد که برنامه نویسی وب چیست و برنامه نویس وب چه کسی است. اما این کافی نیست و سوالات بسیاری درباره برنامه نویسی وب وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ داده شود. یکی از این سوالات این است که توسعه و ساخت یک وب سایت یا وب اپلیکیشن شامل چه بخش‌ها و مراحلی است؟ بنابراین، در ادامه به این سوال پاسخ داده شده است. برنامه نویسی وب فرآیند کدنویسی برنامه‌های کاربردی است که روی یک وب سرور اجرا می‌شوند و افراد بسیاری می‌توانند به این اپلیکیشن‌ها از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند و از خدمات آن‌ها استفاده کنند. بسیاری از برنامه‌های کاربردی با پیاده‌سازی در محیط وب به عنوان «وب اپلیکیشن» (Web Application) به خوبی کار می‌کنند. به عنوان مثال، Gmail و Google Map نمونه‌هایی از یک وب اپلیکیشن هستند.

پرتال‌ها سایت‌های پویای جامعی هستند که چند هدف خاص را در یک سایت دنبال می‌کنند به عبارت دیگر مجموع چند سایت پویا که برای رسیدن به هدفی خاص در کنار هم قرار گرفته‌اند را می‌توان پرتال نامید. به عنوان مثال پرتال خبری می‌تواند از چند سایت داینامیک تشکیل شده باشد که هر یک امکانات خاصی چون عضوگیری، انتشار اخبار، انتشار تصاویر، نظر سنجی و … را در اختیار مدیران آن قرار دهد. هر کسی باید یاد بگیره که چه‌طور کد بزنه چرا که برنامه‌نویسی به شما یاد می‌ده که چه‌طور فکر کنید. نکته قابل توجه برای تسلط به ASP.NET این است که توسعه دهندگان آن باید از فیلدهای مختلف از جمله C# ، SQL، CSS، JS، HTML شناخت داشته باشند. ممکنه بسیار سخت به نظر برسد اما این زبان توسط مایکروسافت همراه با کتابخانه های فوق العاده توسعه یافته است و ویژوال استودیو IDE آن را پشتیبانی می کند که با استفاده از آن می توانید برنامه های وب .NET حرفه ای بسازید.

در این مرحله، از کتابخانه نمونه‌سازی یا قالب‌سازی jinja2 برای کد نویسی HTML و تولید فایل‌های HTML استفاده می‌شود. کتابخانه jinja2، یکی از بهترین موتورهای نمونه‌‎سازی یا قالب‌سازی برای برنامه‌نویسی Front-End محسوب می‌شود. بخشی که به پردازش، محاسبه و ذخیره‌ی اطلاعات می پردازد ولی ظاهری برای نمایش به کاربر ندارد. برای مثال زمانی که روی ستاره‌های امتیاز دهی کلیک می‌کنید، کدهایی هستند که عدد امتیاز شما را دریافت کنند با میانگین قبلی پردازش کنند و میانگین جدید را به دست آورند. و ده‌ها سوال دیگر راجع به این مضامین که دانستن آنها باعث می‌شود راه توسعه‌ی وب را گم نکنید! در دوره‌ی نقشه راه توسعه دهندگان وب، پاسخ تمام سوالات خود را خواهید یافت.

Swift زبان برنامه‌نویسی اصلی اپل برای توسعه اپلیکیشن‌های iOS و macOS است. این زبان به دلیل سادگی و سرعت بالا، به سرعت مورد توجه توسعه‌دهندگان قرار گرفته است. Swift به شما امکان می‌دهد اپلیکیشن‌های کاربرپسند و پرسرعتی برای دستگاه‌های اپل ایجاد کنید. این زبان با ابزارهایی مانند Xcode ترکیب می‌شود تا فرآیند توسعه آسان‌تر و کارآمدتر شود. اگر هدف شما ورود به دنیای اپلیکیشن‌های موبایل برای iPhone و iPad است، Swift بهترین انتخاب خواهد بود. حال رابط کاربری سایت شما آماده است و به منظور تبدیل سایت خود به یک وبسایت پویا، نیاز است تا با استفاده از زبان های برنامه نویسی مانند PHP، ASP.Net،JSP و یا فریمورک جنگو، کدنویسی مورد نظر را انجام دهید.

تیم برنرزلی در سال ۱۳۵۹ شمسی (۱۹۸۰ میلادی) نمونه اولیه حاصل یک پروژه نرم‌افزاری به نام ENQUIRE را ارائه کرد. ENQUIRE سیستمی برای محققین CERN بود که امکان استفاده از اسناد و به اشتراک‌گذاری آن‌ها را فراهم می‌کرد. در سال ۱۳۶۸، تیم برنرزلی نامه‌ای درون سازمانی نوشت و در آن یک سیستم فرامتنی مبتنی بر اینترنت را معرفی و ارائه کرد. اگر کامپوننت‌ها دارای رابط کاربری هستند، این رابط‌ها باید ساده، قابل فهم و کاربرپسند باشند. در برنامه‌هایی که از چندین کامپوننت استفاده می‌کنند، ممکن است تداخلات بین سبک‌ها و تم‌ها (CSS و سایر تنظیمات ظاهری) به وجود آید. نگهداری و به‌روزرسانی کامپوننت‌ها در طول زمان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.


برنامه نویسی هک