پرستار سالمند برای سکته مغزی
پرستار سالمند چه نوع خدماتی برای نگهداری سالمند ارائه میدهد؟
این امر بستگی دارد به عواملی مانند لختههای خونی، پلاکتها و توده های چربی موجود در دیواره عروق خونی و مواد دیگر که باعث میشوند قسمتی از مغز به طور قطعی یا جزئی از اکسیژن و تغذیه محروم شود. سکته مغزی در برخی از نواحی مغز روی صورت و بدن تأثیر می گذارد، در حالی که برخی دیگر بر گفتار و حافظه تأثیر می گذارد. در برخی دیگر، علائم سکته مغزی می تواند خفیف یا به سختی قابل توجه باشد. بیشتر مواقع، بیماران که با سکته مغزی روبرو میشوند، با مشکلات شدید روحی و درگیریهای ذهنی دست و پنجه نرم میکنند. بنابراین، بعد از سکته مغزی افراد باید یک نوع فعالیت سبک با توجه به شرایط خود انتخاب کنند و نسبت به انجام آن پایبند باشند.
هنگامی که جریان خون به مغز به دلیل انسداد یا پارگی عروق مختل شود، سکته مغزی رخ میدهد. این وضعیت میتواند به آسیب جدی به مغز منجر شود و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. علل بروز سکته مغزی در سالمندان میتواند مواردی همچون فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و انسداد عروق به دلیل لخته خون یا تجمع چربی باشد. مراقبت پس از سکته مغزی در سالمندان بسیار حیاتی است و میتواند تأثیر زیادی بر بهبود و کیفیت زندگی آنها داشته باشد. پرستاری از بیمار سکته مغزی در منزل نیازمند تخصص و تجربه بالاست، زیرا بیمارانی که دچار سکته مغزی شدهاند، معمولاً به مراقبتهای ویژه نیاز دارند. در این مقاله به جزئیات خدمات پرستاری برای این بیماران پرداخته و توضیح میدهیم که چگونه میتوان با داشتن یک پرستار حرفهای، روند بهبودی بیمار را تسریع کرد.
خانه سالمندان نگار با فراهم آوردن کلیه امکانات لازم برای سالمندانی که به سکته مغزی دچار شدهاند، سعی دارد در ارائه هرچه بهتر خدمات به سالمندان عزیز کوشا باشد. در مرکز نگارعلاوه بر پزشک عمومی، پزشکهای متخصص نیز بنا به برنامه آسایشگاه در مرکز حضور خواهند داشت و طبق وضعیت جسمی و روحی بیماران، توصیههای لازم را به ایشان ارائه میکنند. پرستاران نیز در این مرکز با توجه به توصیههای پزشکان خدمات لازم را به سالمندان ارائه میکنند. بهبود یافتن از سکته مغزی، مدیریت علائم آلزایمر و بیماریهای گوناگون باعث میشود ادامه دادن به زندگی بدون کمک برای سالمندان دشوار شود. پرستاران آموزشهای لازم را دیدهاند تا بتوانند به صورت شبانهروزی و بدون تعطیلی از بیماران سالمند مراقبت کنند. کیفیت زندگی سالمندان بعد از سکته مغزی به کمک پرستاران بالاتر میرود.
فراموشی یکی از عوارضی است که پس از سکته مغزی گریبانگیر سالمندان میشود، بنابراین ممکن است بیمار زمان مصرف داروها را فراموش کند. شخص سالمند بعد از سکته مغزی برای انجام فعالیتهای روزمرهای مانند استحمام، لباس پوشیدن، غذا خوردن، دستشویی رفتن و ارتباطات ساده به کمک نیاز خواهد داشت. سالمندان پس از سکته مغزی به سرعت بهطور کامل به اطرافیان وابسته میشوند. سرگیجه های ناگهانی، سردرد، بی اختیاری ادرار و مدفوع در پیری و فلج شدن بخشی از بدن از عوارض سکته مغزی در پیری می باشد. سکته مغزی عوارض خطرناک زیادی دارد یکی از آنها از دست قدرت حرف زدن می باشد که زمان برگشت تکلم در سکته مغزی به هیچ عنوان قابل پیشبینی نمیباشد.
اگر شما یا شخصی که می شناسید هر یک از این علائم را تجربه کردید، مهم است که فورا با اورژانس تماس بگیرید. درمان زودهنگام می تواند به کاهش آسیب ناشی از سکته مغزی و بهبود شانس بهبودی کمک کند. درمان سکته مغزی ممکن است شامل دارو برای حل کردن یا برداشتن لخته، جراحی برای ترمیم خونریزی، یا توانبخشی برای کمک به بهبود عملکرد بیمار و جلوگیری از سکته های بعدی باشد. داروهایی که برای بیماران سکته مغزی تجویز میشوند، معمولاً شامل داروهای رقیقکننده خون، داروهای ضد فشار خون و داروهای کاهشدهنده کلسترول هستند. در نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی، اصل بر این است که راحتی بیمار فراهم شود.
تغییر رژیم غذایی سالم، یک برنامه ورزشی متناسب، محدود کردن الکل و استعمال دخانیات، و یک رژیم دارویی برای تعادل فشار خون و سایر شرایط مرتبط، از جمله نکات مهمی است که باید در نظر گرفته شود. اینکه سالمند چقدر درمان توانبخشی حاد دریافت می کند تا حدی به میزان بهبودی بستگی دارد. انتظار می رود که مراقبین و پرستاران سالمند در توانبخشی حاد هر هفته بر اساس امتیاز سنجش استقلال عملکردی (FIMS) دستاوردها را اندازه گیری کنند. اگر سکته مغزی درمان نشود، می تواند آسیب های جبران ناپذیری به مغز و بدن وارد کند. بنابراین، بسیار مهم است که بدانید دقیقاً چه زمانی سکته در حال وقوع است. رفتن به جلسات درمانی فیزیوتراپی و گفتار درمانی یا درخواست فیزیوتراپ در منزل وضعیت بیمار را به طور کلی تغییر میدهد و بر حفظ تعادل و گسترش حرکات جسمانی بیمار بسیار مؤثر است.
- مطمئن شوید که سالمند شما رژیم غذایی سالمی دارد، ورزش می کند، داروها را طبق دستور مصرف می کند و به طور منظم به پزشک مراجعه می کند. {
- افرادی که دچار علائم سکته مغزی میشوند، امکان دوباره رخ دادن این اتفاق برای آنها بسیار زیاد است. |}
- بعد از تصمیم خانواده ها مبنی بر استخدام پرستار سالمند، می بایست فردی مطمئن را در نظر گرفته و والدین عزیز را به آنها سپرد.
- بدون تردید برقراری ارتباط یکی از حوزههایی است که سکته مغزی اختلال شدیدی را در آن ایجاد میکند. {
- صحبت با افرادی که در وضعیتی مانند شما هستند کمک زیادی در بهبود حال روحی شما کرده و هنگام برخورد با موقعیت های جدید راه های زیادی پیش رویتان قرار می دهد. |}{
- درمان سکته مغزی ممکن است شامل دارو برای حل کردن یا برداشتن لخته، جراحی برای ترمیم خونریزی، یا توانبخشی برای کمک به بهبود عملکرد بیمار و جلوگیری از سکته های بعدی باشد. |}
از علائم دیگر می توان به داشتن سوزش در بعضی از قسمت های بدن، اختلال در حافظه کوتاه یا بلند مدت و در مواردی نیز بی اختیاری در ادرار را نام برد. در مواقع استحمام مراقبت او باشید تا لیز نخورد و برای جلوگیری از لغزیدن فرشها از چسبهای مخصوص استفاده کنید.
پرستاری از بیمار سکته مغزی توسط متخصصان ما در زینوکلینیک – بهترین مرکز درمان در منزل و پرستاری در منزل تهران – ارائه می شود. حمایت و همدلی خانواده میتواند به افزایش روحیه و انگیزه بیمار کمک کند. برای اطلاعات کامل درباره شرایط و هزینه مراقبت و پرستاری از بیمار سکته مغزی در منزل با شماره های مرکز تماس بگیرید تا کارشناسان سها پاسخگوی شما باشند. پرستاری از سالمندان نیازمند توجه به مشکلات گفتاری و ارتباطی ناشی از سکته مغزی است. حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد از بازماندگان سکته مغزی توانایی تکلم خود را بطور موقت از دست میدهند.
بعد از سکته مغزی، عملکرد ذهنی افراد دچار مشکل خواهد شد و ممکن است نتوانند مطالب را به خوبی به خاطر بسپرند و یا اینکه دچار مشکلاتی مثل فراموشیهای کوتاهمدت شوند. به همین دلیل، بهتر است به فعالیتهای ذهنی بپردازند مثل حل کردن شطرنج، خواندن کتاب و یاد گرفتن یک مهارت جدید به این منظور که عملکرد مغز بهبود پیدا کند. بعد از سکته مغزی، ممکن است بیمار بسیار درد داشته باشد و تحمل این شرایط برایش سخت و دشوار باشد. به همین دلیل، دادن داروهای مسکن به او میتواند کمککننده باشد و از میزان درد او کمی کاسته شود. پس با پزشک معالج او صحبت کنید و از او بخواهید برای بیمارتان داروهایی را تجویز کند.
مصرف 50 الی 100 میلی گرم آسپرین در هر روز خطر سکته را در آینده کاهش می دهد . نقص های عملکردی بدن بستگی به وسعت خونریزی و محل خونریزی در مغز دارد . در بسیاری از موارداستراحت و توان بخشی بیشترین تاثیر را دارد ، و به تدریج می تواند در زمینه بازگشت قدرت حرکت و حتی تکلم مفید باشد . برای درمان عوارض سکته از ترکیبی از فیزیوتراپی بعد از آن در کنار دارو بهره گرفته میشود. مداخلات اطرافیان در انجام امور سالمند باید به نحوی باشد که سالمند استقلال خود را از دست ندهد و تنها در صورت نیاز از کمک دیگران استفاده کند. توجه به نکات گفته شده در این مقاله، سبب توانمندسازی خانوادهها و مراقبین برای ارائه مراقبتهای بهتر خواهد شد.
نکشیدن سیگار و نخوردن الکل پس از سکته مغزی نه تنها به پیشگیری از سکتههای آینده کمک میکند، بلکه روند بهبودی را نیز تسریع میبخشد. مصرف سیگار و الکل میتواند خطر فشار خون بالا، لخته شدن خون و سایر مشکلات قلبی را افزایش دهد که باعث به خطر افتادن سلامت فرد میشود. با کاهش یا حذف این مواد، شما به طور چشمگیری ریسک ابتلا به مشکلات سلامتی جدید را کاهش خواهید داد. برای کاهش مصرف این مواد، مشاوره و پشتیبانی از متخصصان میتواند در این روند بسیار مفید باشد. علت سکته مغزی در سالمندان به دلیل ترکیبی از عوامل فیزیولوژیکی و سبک زندگی است.
عملکرد بازسازی در هر دو این مناطق، دروازهای برای بهدستآوردن استقلال کامل است. علاوه بر مراحل توانبخشی، ایجاد و تداوم سبکی از زندگی در جلوگیری از سکته دوم اهمیت بسیار زیادی دارد. شکلگیری عادات جدید مبتنی بر توانبخشی، انگیزه و اعتماد به نفس را افزایش میدهد. عوامل زیادی بر بهبودی تأثیر میگذارند که از این بین می توان به بخشی از مغز که تحت تاثیر قرار گرفته، انگیزه، حمایت، مراقبت، کمیت و کیفیت توانبخشی اشاره کرد. برای بازماندگان سکته مغزی فیزیوتراپی که به معنای تمرینات و توان بخشی در قسمت های فلج شده است، بهترین درمان می باشد و بهتر است در محیط روستا و جامعه محلی انجام گیرد. درمان حمله ایسکمیک گذرا نیز به علت، مدت زمان ایجاد علائم و وجود عوارض پزشکی دیگر دارد.
اگر سالمند شما بیش از دو بار در عرض شش ماه زمین خوردن جزئی داشت، برای درمان به پزشک یا فیزیوتراپیست خود مراجعه کنید. داروها – داروها برای کاهش فشار داخل جمجمه، کاهش فشار خون و جلوگیری از اسپاسم عروق خونی و تشنج تجویز می شوند. بر اساس گزارش سازمان جهانی سکته، سالانه بیش از 14 میلیون نفر در سراسر جهان به سکته مغزی مبتلا می شوند. این دومین عامل مرگ و میر در بین افراد 60 سال به بالا و پنجمین علت مرگ در بین افراد 15 تا 59 ساله است.و بار روانی هم بر آنها و هم بر مراقبانشان وارد می شود. در صورت درخواست پرستار بیمار ام اسی در منزل یا بیمار سکته ای با شماره های زیر در ارتباط باشید. حوادث مغزی – عروقی که معمولاً سکته مغزی نامیده می شود ، یک بیماری جدی با نرخ بالای مرگ و میر است و ممکن است منجر به معلولیت های طولانی مدت شود .
وظیفه کمک به او برای انجام کارهای روزانه ای مانند خواب، استحمام، غذا خوردن و انجام طهارت و یا تعویض پوشک سالمند است که سالمند توانایی انجام آن را ندارد. پرستاری سالمندان در منزل به عنوان یک گزینه محبوب برای افراد سالمند که نیاز به مراقبت و پشتیبانی دارند، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. این روش مراقبت، به افراد سالمند امکان میدهد تا در محیط آشنا و راحت خود اقامت کرده و همچنین از حضور عزیزان خود دور نشوند. اما با وجود مزایا، پرستاری سالمندان در منزل نیازمند برنامهریزی دقیق، توجه به جوانب پزشکی و روانشناختی و همچنین هماهنگی بالا بین اعضای خانواده و پرستار است. پس از سکته مغزی، بیماران معمولاً دچار شلشدگی و ضعف عضلات میشوند که در نتیجه آن، ناتوانی در حرکت دادن عضلات آسیبدیده را تجربه خواهند کرد.
در این مقاله از وب سایت زندگی برتر ما به بررسی سکته مغزی در سالمندان پرداختیم. در این مواقع ضمن انجام مراقبت های منظم رژیم های غذایی و رسیدگی از لحاظ روانی تاثیر بسیار زیادی در سلامتی فرد سالمند دارد. همچنین پیشگیری از بروز بیماری پلی سیتمی ورا میتواند احتمال بروز سکته مغزی در سالمند را کاهش دهد. خوشبختانه عوارض سکته مغزی با مراقبت و درمان مناسب قابل پیشگیری و درمان است و نقش مهم خانواده و پرستار سالمند در بهبود کیفیت زندگی سالمند پس از سکته مغزی انکار ناپذیر است. ایمن سازی تخت خواب و نصب میله روی دیوار برای کمک به حرکت و همچنین مرتب بودن خانه و جمع کردن وسایل غیر ضروری می تواند به کاهش آشفتگی و در نتیجه بهبود بیمار کمک کند.
در این شرایط حضور مداوم خانواده و حمایت پرستار سالمند نقش مهمی در بهبود شرایط روحی سالمند دارد. بسیاری از سالمندان پس از سکته مغزی به درمان های توانبخشی خاصی برای تقویت عضلات و بهبود تعادل نیاز دارند. از سویی دیگر یادگیری استفاده از وسایل کمکی مانند عصا و ویلچر نیز بخش مهمی از تمرینات توانبخشی سالمند است. سالمندان پس از سکته مغزی به دلیل ضعف عمومی ، مشکل در حفظ تعادل و استفاده از وسایل کمک حرکتی نامناسب به شدت در معرض زمین خوردن، شکستگی و بستری در بیمارستان قرار دارند. بارداری و استفاده از قرصهای ضد بارداری میتواند احتمال سکته مغزی را به همراه داشته باشد، فشار خون و دیابت بارداری از عوامل خطرزا هستند که میبایست در این خصوص با پزشک متخصص مشورت کنید.
سخن پایانی در خصوص نحوه مراقبت از بیماران سکته مغزی
باید توجه شود که درمان و مراقبتهای پس از سکته به دلیل طولانی بودن، نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. این درمانها نیاز به تداوم و تکرار داشته و حتی پس از بهبودی اولیه نباید از این مراقبتها دست کشید. مراقبین و پرستاران سالمند نقش کلیدی در رسیدگی به بهزیستی روانی افراد پس از سکته دارند. مراقبت از سالمندانی که دچار سکته مغزی شدهاند، نیازمند توجه و دقت زیادی است. تشویق به ورزش، توانبخشی روزانه، تمرینات فیزیکی و توانبخشی به بهبود مهارتهای حرکتی و جلوگیری از ضعف عضلانی کمک میکنند. تغذیه مناسب برای بیماران سکته مغزی بسیار اهمیت دارد زیرا تغذیه صحیح میتواند به بهبود عملکرد مغزی، افزایش قدرت جسمی و ایجاد انرژی لازم برای بهبودی کمک کند.
ممکن است 24 یا 48 ساعت پس از سکته مغزی یا به محض اینکه بیمار از نظر پزشکی پایدار تشخیص داده شود شروع شود و هفته ها، ماه ها و حتی سال ها ادامه یابد. انواع مختلفی از روش های مراقبت پس از سکته برای بیماران مبتلا به عوارض پس از سکته ضروری است. در اینجا پنج مورد از ضروری ترین مراحل برای کمک به توانبخشی سکته مغزی آورده شده است. بیماران سکته مغزی بسته به مدت زمانی که مغز جریان خون نداشته و بخشی از مغز تحت تاثیر قرار گرفته ممکن است دچار ناتوانی موقت یا دائمی شوند. اثرات موقت سکته مغزی شامل افتادگی صورت، ضعیف شدن عضلات و عدم تعادل حرکتی است که ممکن است چند ماه طول بکشد.
بیشترین نتایج حاصل از توانبخشی در طی سه تا شش ماه اول پس از بهبودی حاصل میشود. مطلب مهم این است که با گذشت زمان و سپری شدن این مرحله طلایی، سالمندان اغلب وارد مرحله افت میشوند. نیاز های متفاوت، مشکلات حرکتی، بهانه گیری های مختص این سن از جمله مواردی است که نیاز به پرستار سالمند و پرستار بیمار در منزل را افزایش میدهد. اگر پرستاری و مراقبت از بیماران سکته مغزی در منزل را به مرکز ما و پرستاران ما بسپارید، مراقبت اصولی و درست از همان ابتدا بسیار روی روند بهبود بیمار سکته مغزی تاثیر می گذارد. نیاز به پرستار سالمند در منزل برای نگهداری افراد مسن و بیمار، نقش بسیار مهمی در آسایش خانواده و سالمندان دارد.
تغذیه سالم میتواند با کنترل برخی علائم سلامتی مانند فشار خون، حفظ سلامت قلب و اعصاب، چربی خون، تناسب اندام، بهبود حافظه و ... گریه در بیمار سکته مغزی میتواند به دلیل آسیب به نواحی مغزی مسئول کنترل احساسات، اختلالات عاطفی مانند افسردگی یا اضطراب، یا دردهای جسمی و مشکلات حرکتی ناشی از سکته باشد. برای کمک به بیماران در رعایت رژیم غذایی سالم، باید آنها را تشویق به مصرف غلات، پروتئین و سبزیجات کنید. همچنین، مشاوره با یک متخصص تغذیه میتواند به بیمار کمک کند تا رژیم غذایی مناسبی را انتخاب کند و از عوارض ناشی از سکته جلوگیری کند. برای کمک به بیماران بعد از سکته مغزی در بازیابی توانایی تکلم، باید تمرینات گفتار درمانی را به طور منظم انجام دهید. همچنین، تشویق بیمار به صحبت کردن و تمرین کردن میتواند به بهبود تکلم کمک کند.
علت بروز سکته ی مغزی در سالمندان
از آنجایی که سکته ی خفیف و سکته ی مغزی علائم بسیار نزدیک و مشابه دارند، در صورت هرگونه مشاهده ی اینگونه علائم باید هرچه سریعتر اورژانس را خبر کنید. در مقالات علمی بررسی شده متوجه میشوید که یکی از رایجترین علل این مشکل مغزی، سخت و ضخیم شدن دیوارههای رگهای خونی است. پلاکتهای ساخته شده از چربی، کلسیم، کلسترول و… انعطاف رگ های خونی را از میان میبرند. همینطور ممکن است لخته خون باعث مسدود شدن رگ خونی غیر قابل انعطاف و باعث بروز سکته مغزی ایسکمیک شود. مرکز پرستاری پرستارهمراه الف با تیم درمانی و مراقبتی حرفه ای آماده ارائه خدمات پرستاری از سالمند و پرستار کودک در منزل است. بروز اختلالات حافظه ، کاهش تمرکز ، ناتوانی در حل مسئله و مشکلات تکلم جزو اختلالات ذهنی ناشی از سکته مغزی است که خود زمینه ساز ابتلای سالمند به زوال عقل می شود.
حرکاتی که فیزیوتراپ انجام میدهد باعث میشود در صورت امکان، فرد به مرور زمان به روال عادی زندگی خود بازگردد و توان حرکتی خود را بازیابی کند. به علاوه، فیزیوتراپی در منزل در طول زمان موجب میشود فرد سالمند استقلال خود را در انجام کارهای روزمره حفظ کند. در درمان سکته مغزی گذرا یا ایسکمیک، پزشک از داروهایی استفاده میکند که لختههای خون را میشکند و میتواند آسیبهای ناشی از سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین، هرگز تردید نکنید که در صورت لزوم از منابع موجود در جامعه و متخصصان مشورت بگیرید. در زمینه مراقبت از سالمندان بستری در منزل مرکز خدمات پرستاری پارسیان مهرپرور به شما استفاده از پرستاران سالمند متخصص که دارای مهارت لازم و کافی هستند را پیشنهاد میدهد.
بله، پرستاران شبانه روزی با توجه به تخصص خود، قادر به مراقبت از بیماریهای خاص سالمندان میباشند. آنها با رعایت دستورات پزشکان و ارائه مراقبتهای لازم، به بهبود وضعیت سلامتی سالمندان کمک میکنند. بیماری پارکینسون یک اختلال مغزی پیشرونده است که معمولاً افراد بالای ۵۰ سال را درگیر میکند. مراقبت از سالمندان مبتلا به بیماری در سلامت و بهبود سالمند، نقش اساسی دارد. اهمیت این نگهداری زمانی بیشتر است که از سالمند در منزل نگهداری میشود. اگر برای مراقبت از بیمار یا سالمند مبتلا به پارکینسون خود به کمک احتیاج دارید، می توانید از خدمات پرستار تمام وقت سالمند استفاده کنید.
پرستاری از سالمندان به ویژه بعد از سکته مغزی نیازمند توجه و دقت بسیار زیادی است. با درک عمیق از نیازهای جسمانی، عاطفی و اجتماعی بیمار و پیروی از راهکارهای مناسب، میتوانید به او کمک کنید تا از دوران بهبودی خود با موفقیت عبور کند. ایجاد یک محیط حمایتی، در کنار برقراری ارتباط مثبت و مؤثر، میتواند به افزایش کیفیت زندگی بیمار و کاهش احساس تنهایی و اضطراب او منجر شود. با افزایش آگاهی در مورد سکته مغزی، درمان سکته مغزی، بهبودی و شبکه حمایتی، ما مطمئن هستیم که بیماران سکته مغزی می توانند بعد از سکته مغزی رشد کرده و مثبت زندگی کنند. مراقبت از بیمار سکته مغزی یک وظیفه پیچیده و چندبعدی است که به هماهنگی کامل میان بیمار، پرستار، خانواده و تیم درمانی نیاز دارد.
{پرستاری از سالمندان و بازگشت به زندگی اجتماعی
|}مصرف پروتئین کافی برای بازسازی بافت های بدن سالمند پس از سکته مغزی امری حیاتی است که در غذاهایی مانند مرغ، ماهی، تخم مرغ و لبنیات کم چرب به وفور یافت می شود. این نشانه حمله ایسکمی گذرا است که به آن مینی سکته مغزی هم گفته می شود. افراد ممکن است علائم مختلفی را تجربه کنند که بر احساس سکته مغزی اثر می گذارد. به عنوان مثال برخی از افراد ممکن است احساس سردرد کنند و بعضی دیگر اختلال در صحبت کردن داشته باشند که می تواند منجر به احساس سردرد و گیجی شود. در هنگام سکته مغزی افراد لزوما قادر به احساس اختلال در جریان خون نخواهند بود و احساسات مختلف دیگری را تجربه خواهند کرد.
هنگامی که سکته بر نیمکره چپ مغز تأثیر میگذارد، آفازی یا زبانپریشی (از دست دادن توانایی بیان عقاید از راه گفتار یا دریافت درست اطلاعات) رخ میدهد. در این مقاله به بررسی علل سکته مغزی پرداختیم و ۱۲ راهحل کاربردی برای مراقبت از بیمار بعد از سکته مغزی به شما معرفی کردیم. در ادامه بیان کردیم که نحوه خوابیدن بیمار بعد از سکته مغزی بسیار حائز اهمیت است و باید به آن توجه کرد. شما هم اگر تجربه مفیدی در مورد خدمات پرستار سالمند در منزل شمال تهران دارید، با ما و کاربران سایت در میان بگذارید. بعد از سکته مغزی، ممکن است افراد دچار مشکلات خواب شوند و به خوبی نتوانند بخوابند و یا حتی دچار پرخوابی شوند که این موضوع میتواند مشکلاتی را در پی داشته باشد. به همین دلیل، سعی کنید خواب آنها را کنترل کنید و در صورت لزوم از پزشک او مشورت بخواهید.
یعنی به مرور زمان، عوارض آن بخصوص در سالمندی بیشتر و بیشتر میشود زیرا بیماری، سلولهای بیشتری از مغز را درگیر میکند و از بین میبرد. اگر شما و سایر اعضای خانواده تان شرایط مراقبت از عزیز مبتلا به آلزایمرتان در منزل را ندارید مرکز خدمات پرستاری مهرپرور میتواند به شما در زمینه استخدام پرستار سالمند آلزایمری کمک کند. پرستار شبانه روزی سالمند در منزل چه زمانی لازم است؟ همانطور که میدانید به مرور زمان و با گذشت سن در افراد، نیازهای سالمندان تغییر میکند. مرکز خدماتی پرستاری شکوفایی ، یک ارائه دهنده قابل اعتماد مراقبت در منزل در شیراز است که متعهد به ارائه مراقبت های خانگی با کیفیت به بیماران سکته مغزی و اعضای خانواده است. ما با آژانسهای قابل اعتماد همکاری کردهایم تا به نیازهای مراقبین و کمکهای خانگی کمک کنیم.
در این گونه مواقع رگ های کوچک خونی در مغز پاره می شوند و معمولاً یکی از دلایل آن فشار خون بالاست که منجر به خونریزی در مغز می شود. علت دیگر وجود یک لخته کوچک است که باعث بسته شدن رگ های مغز می شود- این عارضه ترومبوز مغزی نام دارد . پرستار بیمار سالمند به او توصیه میکند که غذا را به آهستگی بجود و ببلعد و سرش را به یک سمت بچرخاند تا دچار خفگی نشود. فلج شدن یکی از پیامدهای این نوع سکته در سالمندان است که میتواند موقتی یا دائمی باشد. عوارض آن بستگی به این دارد که کدام بخش از مغز حین سکته آسیب دیده و مغز چه مدت بدون اکسیژن بوده است. ستایش پیشرفت های بیمار و تشویق او به ادامه مراحل درمان نیز تاثیرات مطلوبی بر بهبود روحیه و ارتقای کیفیت زندگی سالمند دارد.
به همین دلیل، کنترل این عوامل خطر و پیشگیری از آنها برای کاهش احتمال بروز سکته مغزی در سالمندان بسیار مهم است. پس از بروز سکته مغزی، پزشک معالج با ریشه یابی علت رخ دادن این عارضه، عوامل اصلی آن را مدیریت خواهد کرد. به طور مثال کاهش فشار خون و رساندن آن به محدوده نرمال، کنترل دیابت، برطرف کردن گرفتگی عروق و رگها، کاهش کلسترول و … از جمله درمانهای مراقبت از بیمار سکته مغزی هستند. بسیار اهمیت دارد که پس از سکته مغزی چگونه از بیمار مراقبت شود زیرا این مواظبت و پرستاری میتواند به بهبود و بازگشت حدودی سلامتی بیمار کمک کند. مسلماً تصور قریب به اتفاق افراد این است که سکته مغزی نقطه پایانی برای انجام حرکات ارادی بیمار است. برای راحتی و رفاه بیماران و خانوادههای آنها سرویس فیزیوتراپی در منزل آسانیسم با همراهی کادری مجرب و متخصص، آمادهی ارائهی خدمات به شما عزیزان میباشد.
افسردگی پس از سکته شایع است، به طوری که 30 تا 50 درصد از سالمندان سکته مغزی در مراحل اولیه یا بعدی پس از سکته دچار افسردگی می شوند. افسردگی پس از سکته مغزی می تواند به طور قابل توجهی بر بهبودی و توانبخشی سالمند تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده هر گونه علائم افسردگی یا مشکلات روحی روانی می توانید با یک روانپزشک مشاوره داشته باشید. پرستار بیمار سکته مغزی با مشورت پزشک متخصص نسبت به مواد غذایی ضروری بیمار مطلع میشود و با تنظیم یک برنامه غذایی مفید و تهیه آن روند درمانی را تسریع میبخشد. ممکن است علائم بیماریها و ناراحتیهای مختلف در بازماندگان سکته مغزی مشاهده شود.
علت اصلی رخ دادن سکته مغزی در سالمندان، همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، کاهش جریان خون یا به هر شکلی اختلال در خونرسانی به مغز است. گاهی اوقات یک لخته خون، چنین چیزی را رقم زده و گاهی تنگی عروق و موارد مشابه، موجب اختلال در خونرسانی به بخشی از مغز میشود. حتی تجمعات چربی در مغز و عروق آن، ممکن است اختلال در خونرسانی را موجب شده و ریسک سکته مغزی به وجود بیاورند. به عنوان پرستار، شما باید لیست داروهای سکته مغزی را به خوبی بشناسید و دقیقاً براساس تجویز پزشک و در زمان مقرر آنها را به بیمار بدهید. مرکز همراه شما ارائه دهنده خدمات مشاورهای و آموزشی و پرستاری از بیماران، سالمندان و کودکان در منزل و بیمارستان می باشد.
طول عمر بعد از سکته مغزی تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله نوع و شدت حمله، وضعیت بهداشتی، پاسخ به درمان، و عوامل فردی قرار میگیرد. افراد ممکن است پس از این عارضه مواجه بهبودی نسبی و یا کامل داشته باشند که منجر به زندگی طولانیتری میشود. حتما هنگام مراجعه به مطب پزشک با همراهان سایر بیماران سکته مغزی مواجه شده اید. با آن ها ارتباط برقرار کنید و در مورد مسائل مختلف به گفت و گو بپردازید اگر گروه های آنلاینی از مراقبین سکته مغزی تشکیل شده است به آن بپیوندید. صحبت با افرادی که در وضعیتی مانند شما هستند کمک زیادی در بهبود حال روحی شما کرده و هنگام برخورد با موقعیت های جدید راه های زیادی پیش رویتان قرار می دهد.
مدیریت فشار خون، کاهش یا ترک مصرف دخانیات، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و مدیریت عارضههایی مانند دیابت نوع 2 و کلسترول بالا خطر بروز سکته مغزی مجدد را کاهش میدهد. سالمندان بازگشته از این حادثه اغلب توجه زیادی را از خانواده خود دریافت میکنند. در این مرحله این تغییرات زیاد نشان به چشم نمی آید و به نظر میرسد که پیشرفت متوقف شده است زیرا سرعت بازیابی کاهش یافته است. این مرحله ای است که نیاز به آمادگی ذهنی دارد افراد باید یک روال ثابت در طول این دوره داشته باشند ؛ حتی اگر نتایج آنچنان که در مراحل اولیه مشاهده میشد، مشخص و آشکار نباشد. مراقبت بهینه از سالمندان پس از سکته مغزی به صبر و تلاش زیادی نیاز دارد که این کار تنها از یک پرستار سالمند حرفه ای و باتجربه انتظار می رود. سالمندان پس از سکته علاوه بر مشکلات جسمی با فشارهای روانی زیادی در خانواده و اجتماع روبرو می شوند که ممکن است آن ها را به سوی افسردگی و اضطراب سوق دهد.
با توجه به این که قسمتهای مختلف مغز، قسمتهای مختلفی از بدن فرد را کنترل میکنند؛ علائم سکته مغزی نیز تحت تاثیر قرار میگیرد. علائم سکته مغزی شدید یا خفیف از فردی به فردی دیگر متفاوت است، اما معمولا به طور ناگهانی ظاهر میشوند. هر دقیقهای که میگذرد، میلیونها نورون در مغز از بین میروند، بنابراین سرعت عمل در این زمان بسیار مهم است. هدف از ارائه این مقاله از سایت امن و آرام، آگاهی بخشیده به خانوادهها، مراقبان و بیماران در مورد اهمیت و روشهای مراقبت پس از سکته مغزی در سالمندان است. کنترل فشار خون و دیابت، جلوگیری از افزایش سطح کلسترول و … از جمله مراقبتهایی هستند که برای جلوگیری از بروز سکته مغزی در سالمند، ضرورت دارند. این تشخیص سکته مغزی سالمندان، در سیکل درمانی که پزشک در نظر میگیرد، تاثیرگذاری مستقیم دارد.
این سایت